Home > E-shop > Ostatní včelařské pomůcky > Kvasinky k výrobě medoviny POWER 20 g Kvasinky k výrobě medoviny POWER 20 g Zboží bylo vloženo do košíku. Přejít na dokončení objednávky > 1. Nákup 2. Pokladna 3. Kontrola 4. Dokončení zpět Obj. číslo: 17.084 Cena s DPH: 180 Kč (~7,50 €) Cena bez DPH: 161 Kč DPH: 12 % Dostupnost: skladem Počet: – + Objednat Popis Návod k použití: Odměřené množství kvasinek rozmícháme v 10 - násobku vody o teplotě 35 - 38°C a vlejeme je do připraveného kvasu.UNIVERZÁLNÍ KMEN PRO MALOVÝROBCE OVOCNÉHO KVASU.Mikrobiologické vlastnosti: Optimální teplota pro kvašení je 12 - 30°C. Tento kmen je vhodný pro prokvašení břeček za nižších teplot. Po poměrně krátké rozkvášející fázi nastává rovnoměrné kvašení, které svoji optimální intenzitu zachovává při teplotách 12 - 15°C. Při vyšších teplotách je tento kmen charakteristicky enormní svojí kvasnou silou. Aby prokvašení proběhlo optimálně, neměla by se teplota zvýšit nad 24°C.Odolnost proti alkoholu: Tento kmen snáší vysoký obsah alkoholu v kvasu od 14 do 18 % obj. Na hmotnost obsaženého cukru v břečce vzniká asi 0,55 % alkoholu.Těkavé kyseliny: Tvorba pouze malého množství těkavých kyselin tj. méně než 0,25 g/l.Čeření: Kvasinky POWER jsou charakteristické rychlým vyčeřením rmutu a snadnou sedimentací.Tvorba SO2 a H2S: Kvasinky nevytvářejí ani jednu z těchto sloučenin.Tvorba pěny: Tvorba pěny nebyla pozorována.Potřeba dusíkatých látek: Kvasinky mají velmi nízké nároky na dusíkaté látky. Doplnění je především žádoucí u medovin a dále se doporučuje u kvasů s menším podílem dusíkatých látek např. jablečný mošt. K tomuto účelu jsou dodávány živné soli.Biologické odbourávání kyselin: Kmen nemá vliv na biologické odbourávání kyselin.Vliv na hotový kvas: Kvasinky ponechávají kvasům druhově charakteristický a vyrovnyný buket.Oblastní použití: Kmen vznikl kultivací kvasinek z více druhů ovoce. Při jeho odzkoušení se ukázal jako vhodný při použití kvasných nádob menších rozměrů. zpět